Piept de pui umplut, dulce-acrisor

de Anamaria7 in Pui, 20 Feb 2011 | 5490 vizualizari

 

Pentru buni si mosu

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 4 catei de usturoi
  • 115gr paine moale
  • 2 cepe
  • 1 ou
  • cimbru
  • felii de cascaval (cat sa acopere pieptul de pui batut)
  • sare, piper
  • 1 lg miere
  • 2 lg mustar
  • 2 lg otet de mere
  • 3-4 ciuperci mari
  • 4 cartofi mari
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui umplut, dulce-acrisor:

Pregatim un vas mare pentru cuptor, il ungem cu putin ulei de masline. Cuptorul se incalzeste la 180C.

Taiem 2 catei de usturoi in felii subtiri, le asezam pe pieptul de pui taiat, apoi acoperim cu o punga si batem bine pana se subtiaza destul de mult.

Pentru umplutura, tocam painea, iar ceapa o adaugam tocata cu cutitul. Amestecam cu oul, cimbru si condimentam cu sare si piper.

Asezam feliile de cascaval pe o jumatate de piept de pui, apoi punem umplutura si 1 ciuperca felialta, dupa care acoperim cu cealalta jumatate de piept de pui.

Prindem cu scobitori in laterale ca sa nu iasa umplutura, apoi condimentam cu sare si piper pe ambele parti.

Amestecam mustarul, mierea si otetul si intindem bine pe tot pieptul, pe ambele parti.

Asezam pieptul in tava, punem celelalte ciuperci langa el si tinem la cuptor pana cand carnea face crusta rumenita bine si ciupercile s-au inmuiat.

Cartofii se fierb in coaja in apa cu sare, apoi se taie in 4, se condimenteaza cu sare si piper si se pun in tava langa piept (dupa cca 15min dupa ce am pus pieptul).

Servim cate o feliuta de piept de pui umplut cu cartofi si ciuperci.

TIPS-URI

1

Cartofii pot fi condimentati si cu rozmarin sau cimbru.

2

Din cand in cand, deschidem cuptorul si stropim pieptul cu lichidul lasat in tava.

3

Cartofii pot fi stropiti cu putin ulei de masline, altfel se vor usca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui umplut, dulce-acrisor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

20.02.2011, 19:48

LUK 1

20.02.2011, 22:54

si eu pap

Anamaria7 1

21.02.2011, 14:52

iiiiiii, am devenit bucataras grozav!!! va multumesc, bucatarasi dragi!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Friptura din piept de pui cu cascaval si garnitura de fructe – rulou